Ik help je met je verhaal

Schrijftijd Wageningen

 Bij Schrijftijd Wageningen krijg je veel persoonlijke aandacht voor jouw teksten. Zo leer je precies wat jij nodig hebt om beter en met meer gemak te schrijven.

Na een korte introductie over de basisprincipes van schrijven ga je zelf aan de slag. Daarbij krijg je antwoord op al je schrijfvragen. 

Ik vertel je bijvoorbeeld hoe je een tekst pakkend begint, wat een handige volgorde is voor de lezer of hoe je aantrekkelijk schrijft over een moeilijk onderwerp. Ik vertel je ook wat je allemaal wél goed doet, zodat je (weer) vertrouwen krijgt in je eigen schrijfvermogen.

De eerstvolgende Schrijftijd Wageningen vindt dit voorjaar nog plaats op dinsdag 6 juni.

“Dankzij jouw feedback lukt het me beter me in de lezer te verplaatsen. Daardoor zijn mijn teksten een stuk beter geworden.”

Direct een betere tekst

Bij Schrijftijd Wageningen leer je in de praktijk. Alles wat ik je vertel, kun je meteen toepassen. Dus aan het eind van de ochtend is je tekst een stuk beter dan aan het begin. Wat wil je nog meer?

“Super fijn! Ik weet dat de eerste versie niet perfect hoeft te zijn en heb weer vertrouwen gekregen om verder te schrijven.”

Schrijftips die beklijven

De schrijftips die je van me krijgt, zijn speciaal voor jou. Je past ze ook meteen toe in je eigen teksten. Dat zorgt ervoor dat de tips beklijven en je teksten in de toekomst ook beter worden. Alles wat je schrijft wordt voortaan duidelijker, persoonlijker en klantgerichter. Bovendien schrijf je met meer plezier en kost het je minder tijd.

“Eerst liep ik vaak vast tijdens het schrijven, nu weet ik dat ik een aantal zaken op orde moet hebben vóór ik ga schrijven.”

Profiteer van ruim 20 jaar schrijfervaring

Bij Schrijftijd Wageningen mag je me alles vragen over het schrijfproces en over schrijven. Ik deel graag mijn kennis uit ruim 20 jaar professionele schrijfervaring. We werken in een groep van maximaal 7 deelnemers, dus je bent verzekerd van veel persoonlijke aandacht.

Ik help je over je schrijfhobbels heen. Op een moment waar je anders geneigd bent om teleurgesteld je document af te sluiten, krijg je nu de stimulans om door te gaan. Dat zorgt voor betere teksten én meer zelfvertrouwen. 

“Ik heb veel ideeën aangereikt gekregen voor mijn website en zelfs voor nieuwe bedrijfsactiviteiten.”

Voor wie is Schrijftijd geschikt?

Je bent een professional in je vak, maar zakelijke teksten schrijven vind je soms lastig. Je blijft het schrijven van bijvoorbeeld  (wetenschappelijke) rapporten, webteksten of blogs uitstellen. Je weet niet goed wat je precies moet opschrijven, laat staan hoe.

Misschien ben je best tevreden over de inhoud van je verhalen, maar wil je je boodschap klantvriendelijker en persoonlijker overbrengen. Met meer kleur, meer structuur of in een ander tekstgenre. Zodat je lezers beter onthouden wat je te vertellen hebt.

Misschien schrijf je al jaren op dezelfde manier en wil je gewoon een keer feedback van een professional. Om je teksten en je schrijfvaardigheid te verbeteren.

Een ding weet je zeker: je wilt concrete feedback die je meteen kunt toepassen. 

Wat levert Schrijftijd jou op?

Doe je mee aan Schrijftijd Wageningen, dan  

 • gun je jezelf heel bewust tijd om te schrijven 
 • krijg je persoonlijke feedback op je tekst(en) 
 • is je tekst aan het eind van de ochtend al een stuk beter
 • schrijf je voortaan beter dankzij je persoonlijke schrijftips
 • ontdek je dat je beter schrijft dan je dacht.

“Je hebt me een brief laten schrijven aan een potentiële klant. Zo heb ik zelf ontdekt wat ik echt belangrijk vind om te vertellen op mijn website.”

“Ik kreeg niet alleen praktische tips op het niveau van structuur en schrijfstijl, ik leerde ook vanuit een kader te denken met vragen als: wat wil ik en voor wie schrijf ik?”

Is Schrijftijd wat voor mij?

Schrijftijd is geschikt voor jou als

 • goede teksten belangrijk zijn voor je werk of je bedrijf
 • je denkt dat je niet of niet goed genoeg kunt schrijven
 • je op zoek bent naar een frisse blik op je teksten
 • HELP je eerste gedachte is als je jouw verhaal moet opschrijven
 • je op zoek bent naar nieuwe schrijfinspiratie
 • je niet weet hoe je moet beginnen met schrijven
 • de delete-knop de meeste gebruikte toets is tijdens het schrijven

Elke keer als je meedoet aan Schrijftijd kom je een stapje verder. Je leert van de feedback die je krijgt op jouw teksten, en als je wilt ook van de feedback die ik geef aan andere deelnemers.

En wanneer is het niets voor mij?

Schrijftijd is een prima hulpmiddel om je teksten, je schrijfvaardigheid en je zelfvertrouwen rond schrijven te verbeteren. Maar het is geen wondermiddel! Schrijftijd is niet geschikt als

 • je verwacht dat je in één ochtend alles kunt leren over schrijven
 • je het idee hebt dat ik al jouw teksten ga schrijven
 • je denkt dat al je webteksten af zijn na één ochtend

Schrijftijd is ook niet geschikt als je een hekel hebt aan werken in een groep – kies dan voor individuele schrijfcoaching

Praktische zaken

 • Vanaf 9 uur is er koffie en thee en kun je je laptop aansluiten. We beginnen om 9.30 met een korte inleiding, daarna kun je schrijven en feedback vragen tot 12. 30 u.
 • De cursuslocatie is in Wageningen.
 • De prijs voor Schrijftijd bedraagt in 2023 per ochtend € 47,00 voor zelfstandig ondernemers en € 77,00 voor professionals in loondienst. Deze prijzen zijn excl. BTW en incl. koffie of thee.
 • Met maximaal 7 deelnemers is er ruim voldoende gelegenheid om vragen te stellen. 
 • Wil je je meteen aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in
 • Elke maand mag een deelnemer van een maatschappelijke organisatie kosteloos deelnemen. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur me een mailtje: info@bergamot.nl.
 • Heb je nog vragen? Wil je liever individuele Schrijfcoaching? Of zoek je een Schrijftraining voor je bedrijf? Bel me (06 – 1542 8191) of mail me (info@bergamot.nl)

Lees verder op de pagina Aanbod.