Ik help je met je verhaal

Schrijftijd Wageningen

– elke tweede dinsdagochtend van de maand

Schrijftijd is een ‘schrijftraining zonder programma’. Bijna elke tweede dinsdag van de maand is er een ochtend Schrijftijd Wageningen. 

De werkwijze: na een korte introductie over de basisprincipes van schrijven ga je zelf aan de slag met een tekst, en ondertussen krijg je professionele feedback op al je schrijfvragen.

Bijvoorbeeld als je niet weet waar je moet beginnen. Of als je niet weet wat een handige volgorde is. Als je je afvraagt hoe je een aantrekkelijk kunt schrijven over een moeilijk onderwerp. Simpelweg: als je dreigt vast te lopen.

Ik help je over al je schrijfhobbels heen en stimuleer je om verder te gaan, precies op het moment dat je anders geneigd zou zijn je document af te sluiten en iets anders te gaan doen. Daarbij deel ik graag mijn kennis uit ruim 15 jaar professionele schrijfervaring. We werken in een groep van maximaal 7 deelnemers, dus je bent verzekerd van veel persoonlijke aandacht.

“Dankzij jouw feedback zijn mijn teksten een stuk beter geworden”

“Super fijn ik heb weer vertrouwen gekregen om verder te schrijven”

“Eerst liep ik vaak vast tijdens het schrijven, nu weet ik dat ik een aantal zaken op orde moet hebben voor ik ga schrijven”

“Nu besef ik dat het schrijfproces begint met nadenken”

“Ik heb veel ideeën aangereikt gekregen voor mijn website en zelfs voor nieuwe bedrijfsactiviteiten”

Voor wie is Schrijftijd geschikt?

Je bent echt een professional in je vak, maar zakelijke teksten schrijven vind je soms knap lastig. Je stelt het schrijven steeds uit, bijvoorbeeld omdat je steeds worstelt met (wetenschappelijke) rapporten. Of je wilt webteksten of blogs schrijven voor je eigen bedrijf, maar je weet niet goed wat je precies moet opschrijven, laat staan hoe.

Misschien ben je ook best tevreden over de inhoud van je verhalen, maar wil je je boodschap graag klantvriendelijker en persoonlijker overbrengen. Misschien met meer kleur, of juist met meer structuur. Of je wilt eens een ander tekstgenre proberen. Uiteindelijk wil je dat de lezers beter onthouden wat je te vertellen hebt.

Misschien schrijf je al jaren op dezelfde manier en wil je gewoon een keer feedback van een professional. Om je teksten en je schrijfvaardigheid te verbeteren.

Een ding weet je zeker: je wilt geen uitgebreide theoretische training, maar concrete feedback op je eigen teksten op het moment dat je aan het schrijven bent. Zodat je direct met de suggesties aan de slag kunt om je teksten te verbeteren, en de herziene versie dezelfde ochtend nog kunt laten lezen. Dan is de Schrijftijd wat voor jou! En of je in loondienst werkt of als zelfstandig ondernemer, of je zakelijke of wetenschappelijke teksten schrijft, dat maakt niet uit.

Wat levert Schrijftijd jou op?

 • Je reserveert heel bewust tijd om te schrijven en je krijgt niet de kans om wat anders te doen.
 • Je krijgt persoonlijke feedback op je teksten en een duwtje in de rug als je dreigt vast te lopen.
 • Je kunt de schrijftips die je deze ochtend krijgt voor al je teksten gebruiken, zodat alles wat je schrijft voortaan duidelijker, persoonlijker en klantgerichter is! Bovendien schrijf je met meer plezier en kost het je minder tijd.

“Je hebt me een brief laten schrijven aan een potentiële klant. Zo heb ik zelf ontdekt wat ik echt belangrijk vind om te vertellen op mijn website”

“Ik kreeg niet alleen praktische tips op het niveau van structuur en schrijfstijl, ik leerde ook vanuit een kader te denken met vragen als: wat wil ik en voor wie schrijf ik?”

Meer referenties kun je hier lezen.

Is Schrijftijd wat voor mij?

Schrijftijd is geschikt voor jou als

 • goede teksten belangrijk zijn voor je werk of je bedrijf
 • je denkt dat je niet of niet goed genoeg kunt schrijven
 • je op zoek bent naar een frisse blik op je teksten
 • HELP je eerste gedachte is als je jouw verhaal moet opschrijven
 • je op zoek bent naar nieuwe inspiratie om je schrijfvaardigheden te verbeteren
 • je niet weet hoe je moet beginnen met schrijven
 • de delete-knop de meeste gebruikte toets is tijdens het schrijven

Elke keer als je meedoet aan Schrijftijd kom je een stapje verder. Je leert van de feedback die je krijgt op jouw teksten, en als je wilt ook van de feedback die ik geef aan andere deelnemers.

En wanneer is het niets voor mij?

Schrijftijd is een prima hulpmiddel om je teksten, je schrijfvaardigheid en je zelfvertrouwen rond schrijven te verbeteren. Maar het is geen wondermiddel! Schrijftijd is niet geschikt als

 • je verwacht dat je in één ochtend alles kunt leren over schrijven
 • je het idee hebt dat ik al jouw teksten ga schrijven
 • je denkt dat al je webteksten af zijn na één ochtend

Schrijftijd is ook niet geschikt als je een hekel hebt aan werken in een groep – kies dan voor individuele schrijfcoaching

Praktische zaken

 • Datum: eerstvolgende Schrijftijd Wageningen vindt plaats op 13 april 2021.
 • Tijd: vanaf 9.00 is er koffie en thee en kun je je laptop aansluiten. De Schrijftijd begint om 9.30 met een korte inleiding, dan kun je schrijven en feedback vragen tot 12. 30 uur.
 • De cursuslocatie is in Wageningen.
 • De prijs voor Schrijftijd bedraagt in 2021 per ochtend € 47,00 voor zelfstandig ondernemers en € 77,00 voor professionals in loondienst. Deze prijzen zijn excl. BTW en incl. koffie of thee.
 • Het aantal deelnemers is – onder gewone omstandigheden – maximaal 6, zodat je ruim voldoende gelegenheid hebt om vragen te stellen. In deze tijd wordt rekening gehouden met de maatregelen.
 • Wil je je meteen aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in
 • Elke maand mag een deelnemer van een maatschappelijke organisatie kosteloos deelnemen. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur me een mailtje: info@bergamot.nl.
 • Heb je nog vragen? Wil je liever individuele Schrijfcoaching? Of zoek je een Schrijftraining open inschrijving of in company? Bel me (06 – 1542 8191) of mail me (info@bergamot.nl)