Ik help je met je teksten

Schrijf eens wat anders!

SprookjesEr was eens….  Bij deze paar woorden weet je meteen dat er een sprookje volgt. Er is een held met een opdracht, hij of zij gaat op stap, en na een aantal avonturen loopt het verhaal goed af.

Beschrijf je een gebeurtenis uit je eigen leven, of maak je een projectverslag, dan zal je niet zo gauw beginnen met ‘er was eens’. Waarom eigenlijk niet? Wat zou er gebeuren als je je verhaal zo begint? Ga je dan anders schrijven?

Behalve een sprookje zijn er natuurlijk veel meer tekstsoorten. Je kunt van jouw verhaal ook een nieuwsbericht, een roddelverhaal of een reisverslag maken. Of een gedicht, een advertentie of een brief.
Probeer het gewoon eens! Of je nu voor jezelf schrijft of voor je werk, jouw verhaal kan ook anders. Misschien merk je dat een roddelverhaal schrijven je uitnodigt om echt te vertellen hoe je ergens over denkt, of dat een reisverslag een hele levendige tekst oplevert. Ontdek gewoon wat er gebeurt als je schrijft in een ander genre. Zie het als probeersel, veranderen kan altijd nog.
Met het schrijven van sprookjes en andere varianten vergroot je je gereedschapskist als schrijver. De kans is groot dat je dingen ontdekt die je helpen om betere teksten te schrijven. Persoonlijker of levendiger, en dus aantrekkelijker voor de lezer.
Als je een variant hebt geprobeerd, laat je me het effect weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *