Ik help je met je verhaal

Schrijf jezelf lichter

Soms is er iets wat je nog wilt zeggen tegen iemand, maar het komt er niet van. Denk bijvoorbeeld aan sorry, dankjewel, een compliment of ik hou van je. Misschien wil je juist je ongenoegen verwoorden, als het kan op een redelijke manier.

Soms loop je over een kwestie te piekeren terwijl je in hetzelfde kringetje ronddraait en geen stap verder komt.

Een dergelijke last bij je dragen kost energie. Schrijf jezelf lichter kan je helpen deze last te verlichten! Misschien vind je het gemakkelijker om iemand een brief te schrijven dan iets te vertellen. Dan heb je immers de tijd om zorgvuldig je woorden te kiezen. Schrijven helpt in elk geval om meer helderheid te krijgen in wat er speelt en hoe dat effect heeft op jou.

Lichter schrijven in een groep

Schrijf jezelf lichter begint, na een rondje koffie of thee, met een korte introductie waarin ik je op weg help. Daarna heb je de gelegenheid om in stilte te schrijven. Loop je vast, twijfel je over je aanpak of je woordkeuze, dan geef ik je praktische tips waarmee je direct verder kunt.

Deze ochtend levert je zeker nieuwe inzichten op. Ik kan niet garanderen dat je aan het eind een kant-en-klare tekst hebt, dat hangt immers ook af van de kwestie waar het om draait en van jezelf. Wil je aan het einde weten hoe je thuis verder kunt gaan, dan kan ik samen met jou kijken wat handige vervolgstappen zijn.

Doe je mee aan deze schrijfochtend, dan maak je (eindelijk) écht tijd voor een bepaald onderwerp. Het doel is dat je het daarna kunt loslaten, dat je een punt kunt zetten in plaats van steeds een komma. Mijn inhoudelijke inbreng en de stille aanwezigheid van de andere schrijvers werken stimulerend. Tijdens Schrijf jezelf lichter delen we geen teksten, wel kun je aan het eind van de ochtend vertellen wat je hebt ervaren.

Praktisch

De schrijfochtend Schrijf jezelf lichter vindt plaats in Wageningen en duurt van 10 – 12.30 uur, vanaf 9.45 u ben je welkom voor koffie en thee. Je kunt op meedoen op een van de volgende dagen:

  • woensdag 31 januari 2024
  • woensdag 28 februari 2024

De kosten bedragen € 30,00 inclusief koffie en thee. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers en de workshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Je kunt je opgeven via een mail naar info@bergamot.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer en de datum waarop je wilt meedoen.

Wil je graag meedoen maar kun je niet op deze dagen, laat het me dan weten. Misschien komt er nog een extra ochtend.

Liever wat anders?

Kijk op Schrijf mee voor mijn andere activiteiten.

Foto: Marcus Dall Col via Unsplash