Ik help je met je verhaal

Over Annemarie

Mensen stimuleren hun eigen woorden en waarden te vinden, hun eigen wijsheid en waarheid, dat is wat ik het liefste doe.

Ik inspireer en stimuleer je met laagdrempelige oefeningen. Zo ontdek je al schrijvend wat je bezighoudt, wat je denkt en wat je raakt. Schrijven geeft inzicht in jezelf.

Wil je je teksten publiceren in kleine of grote kring, dan kan ik je helpen je verhaal krachtig en persoonlijk te maken.

Sinds dit jaar heb ik meer tijd om zelf te schrijven, er liggen genoeg ideeën en aantekeningen klaar. Kijk af en toe op de pagina eigen werk, wie weet staat er een nieuw verhaal of gedicht.

Hoe het begon

Zo lang ik me kan herinneren ben ik bezig met taal. Als kind las ik alles wat los en vast zat en toen ik met mijn ouders een paar jaar in Zwitserland woonde, schreef ik graag brieven naar vriendinnen, oma’s en opa’s.

Luisteren en schrijven

Het is dus niet verbazingwekkend dat ik na mijn studie levensmiddelentechnologie in Wageningen via omwegen ontdek dat ik van schrijven mijn werk wil maken. Voor bedrijven en organisaties vertaal ik ingewikkelde materie naar verhalen die de lezer aanspreken. Ik luister goed vraag door en ben oprecht geïnteresseerd in mensen, hun werkzaamheden en drijfveren. Die eigenschappen komen goed van pas.

Creatief en reflectief

In het begin schrijf ik vooral over technologische onderwerpen, later ga ik op zoek naar klussen die aansluiten bij mijn andere interesses, zoals bestuurlijke processen en persoonlijke ontwikkeling. Ik verdiep me in creatief en reflectief schrijven, werken met levensverhalen en coaching. Ruim tien jaar verdeel ik mijn tijd over zakelijke en persoonlijke teksten, schrijven en schrijfcoaching. Inmiddels doe ik alleen nog wat ik het allerliefste doe.

Over de naam Bergamot

Annemarie Barbier | Bergamot tekst & training

Bergamot is een frisse citrusvrucht uit Zuid-Italië met een bijzondere eigenschap: hij bevat aromatische olie die – afhankelijk van de omgeving – verfrissend en oppeppend, of juist rustgevend en ontspannend is. In mijn werk stem ik me ook eerst af op mijn klant om te ontdekken wat nodig is. Dat leidt tot inspirerende activiteiten of persoonlijke feedback.

Lees verder over mijn aanbod of kijk op mijn  LinkedIn profiel, of