Ik help je met je verhaal

Over Annemarie

Mensen stimuleren hun eigen woorden en waarden te vinden, hun eigen wijsheid en waarheid, en daar dan een persoonlijk, krachtig verhaal van maken, dat is wat ik het liefste doe.

Ik inspireer en moedig aan, prikkel en houd een spiegel voor.  Soms met de nadruk op ‘een laagje dieper’, soms op ‘een aantrekkelijker verhaal’. Schrijven is heen en weer bewegen tussen de binnen- en buitenwereld.

Sinds dit jaar heb ik meer tijd om zelf te schrijven, er liggen genoeg ideeën en aantekeningen klaar. Kijk af en toe op de pagina eigen werk, wie weet staat er een nieuw verhaal of gedicht.

Hoe het begon

Zo lang ik me kan herinneren ben ik bezig met taal. Als kind las ik alles wat los en vast zat en verslond ik leesboeken. Toen ik met mijn ouders een paar jaar in Zwitserland woonde, schreef ik graag brieven naar vriendinnen, oma’s en opa’s.

Luisteren en schrijven

Het is dus niet verbazingwekkend dat ik na mijn studie levensmiddelentechnologie in Wageningen via omwegen van schrijven mijn werk heb gemaakt. Ik luister goed, vraag door en ben oprecht geïnteresseerd in mensen, hun werkzaamheden en drijfveren. De informatie die ik verzamel kan ik vervolgens goed vertalen naar een lekker leesbaar verhaal. Die eigenschappen kwamen goed van pas toen ik voor bedrijven en organisaties teksten schreef over vaak ingewikkelde onderwerpen.

Creatief en reflectief

In het begin schreef ik vooral over technologie, later ging ik op zoek naar klussen die aansloten bij mijn andere interesses, zoals bestuurlijke processen en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb veel bijgeleerd over creatief en reflectief schrijven, werken met levensverhalen en coaching. Ruim tien jaar heb ik mijn tijd verdeeld over zakelijke en persoonlijke teksten, schrijven en schrijfcoaching. Inmiddels doe ik alleen nog wat ik het allerliefste doe: Beginnende en gevorderde schrijvers op weg helpen en begeleiden naar hun eigen verhaal.

Over de naam Bergamot

Annemarie Barbier | Bergamot tekst & training

Bergamot is een frisse citrusvrucht uit Zuid-Italië met een bijzondere eigenschap: hij bevat aromatische olie die – afhankelijk van de omgeving – verfrissend en oppeppend, of juist rustgevend en ontspannend is. In mijn werk stem ik me ook eerst af op mijn klant om te ontdekken wat nodig is. Dat leidt tot inspirerende activiteiten of persoonlijke feedback.

Lees verder over mijn aanbod of kijk op mijn  LinkedIn profiel, of