Ik help je met je verhaal

Schrijf met je lijf

– leer thuis soepeler en simpeler schrijven

In de schriftelijke cursus Schrijf met je lijf, geschreven door Lisette Thooft, leer je soepeler en simpeler te schrijven. En bovendien met meer plezier.

Natuurlijk schrijf je met je handen. Maar als je ook leert schrijven met je voeten, je onderbuik, je hart en je zintuigen, worden je teksten beter. Soepeler. Echter. Meer van jou. 

Dat leer je in de cursus Schrijf met je lijf. De boeiende lessen bestaan uit uitleg, voorbeelden en oefeningen. Bovendien krijg je op elke oefening feedback van mij. Dat stimuleert je om echt te gaan schrijven, zo leert de ervaring.

Voor de basisregels, 6 lessen en 6x feedback betaal je € 195 incl. BTW. 
.

Ervaringen van cursisten

“De prettig geschreven lessen zijn hapklare brokken met mooie inhoud. Ik ga ze nog vaak teruglezen. Bij elke tekst die ik schreef was erheen moment dat ik zeker wist het het niks was. Ik heb geleerd juist dan gestaag door te gaan.” – Peta Twijnstra

“Fijne cursus! De feedback is een goede stok achter de deur om de opdrachten écht te maken.” – Anna

.

De inhoud

  1. Les 1: Waarom schrijf je beter met je lijf? 

Over het Ik-ABC, een pakkend begin en de magie van het schrijfproces ontleed. Waarom je jezelf beter leert kennen door te schrijven en de brandende vraag: wat heb jij met het onderwerp waarover je schrijft?

  • Les 2: Schrijf met je voeten

Over afstand, beperking en inspiratie. Over de lezer die over je schouder meeleest en de drie belangrijke vragen die elke lezer zichzelf onbewust stelt. Met een geweldige oefening om de beste innerlijke houding te kweken. Schrijven is schrappen en kill your darlings. En met de leukste methoden om inspiratie te krijgen.

  • Les 3: Schrijf met je onderbuik

Over spannend schrijven, je gevoelens communiceren en uit je onderbewuste putten. Waarom je echt alles moet vertellen. Met visualisatieoefeningen om beter te aarden en dus beter te schrijven. Waarom goede schrijvers altijd vrouw zijn. Over gevoelens en hoe je ze beschrijft. Met de muzen en hoe je je intuïtie versterkt.

  • Les 4: Schrijf met je hart

Over houden van je hoofdpersoon, show, don’t tell en je problemen omarmen. Over wat realistisch schrijven eigenlijk is. Over schrijven met vlees en bloed, en uitgaan van goedheid en waarheid. Waarom je problemen nodig hebt. En: in goede verhalen krijgen de hoofdpersonen niet per se wat ze willen, maar wel wat ze nodig hebben.

  • Les 5: Schrijf met je hoofd (1)

Over zintuigen, compositie en opruimen. Waarom je hardop moet lezen wat je geschreven hebt. Over de spanningsboog en de drie onderdelen van elke tekst: orde – chaos – resolutie. Of zijn het er toch vijf? Een geestige chick-lit satire waarvan je veel leert. En: waarom het zo belangrijk is om op te ruimen.

  • Les 6: Schrijf met je hoofd (2)

Over de innerlijke criticus als bondgenoot en over humor. Hoe schrijven je helpt beter te leren leven met je schaduw en wat je kunt doen aan die knagende twijfelaar daarbinnen. De grappigste column die Lisette ooit schreef en haar meest gedurfde liedje (over schaamhaar).

  • Basisregels

Algemene tips & tricks, do’s & don’ts, de drie G’s – Gewoon, Geordend en Geduldig – en andere handigheidjes. Basisregels op een rijtje voor iedereen die meedoet.

Hoe werkt het?

Meld je je aan, dan krijg je de basisregels, de eerste les en de factuur. Daarmee kun je meteen aan de slag. Stuur je je ‘huiswerk’ in, dan krijg je feedback en de volgende les. Zo bepaal je je eigen tempo.