Ik help je met je verhaal

Individuele schrijfcoaching

Wil je graag persoonlijke schrijfcoaching bij het schrijven van een boek, levensverhaal, sollicitatiebrief of blog? Dan begeleid ik je individueel aan de hand van je tekst(en) en je vragen.

Mijn werkwijze is van binnen naar buiten. Dat betekent dat ik je eerst op speelse manieren help je eigen verhaal tot in de kern te ontdekken. Daarna kijken we samen hoe je jouw boodschap nog krachtiger op papier kunt zetten voor jouw lezers. 

Als onafhankelijke buitenstaander kan ik eenvoudiger dan jijzelf hoofd- en bijzaken scheiden en in de huid van de lezer kruipen. Bovendien helpt mijn stimulans jou om de vaart erin te houden. Ook als je last hebt van een schrijfblokkade, vindt dat je eigen teksten saai zijn of je op zoek bent naar een frisse blik, kun je vrijblijvend contact opnemen.

Wil je een keer sparren of in een paar gesprekken je schrijfvaardigheid verbeteren? Met welke vraag je ook komt, je profiteert van meer dan 20 jaar ervaring met schrijven en begeleiden. En je krijgt altijd praktische tips om je teksten te verbeteren, waar nodig met een stukje theorie.

Praktisch

Mijn tarieven voor een enkel uur individuele coaching:

  • voor particulieren € 60,00
  • voor zelfstandig ondernemers € 75,00
  • voor bedrijven € 100,00

Deze activiteiten zijn vrijgesteld van BTW.
Zijn de financiën een probleem? Laat het me weten, dan vinden we daar vast een oplossing voor.

Reacties van klanten

“Je hebt me geleerd dat ik wat meer van mezelf mag laten zien in een sollicitatiebrief. Ik ben van nature bescheiden en maakte me haast onzichtbaar. Nu vertel ik duidelijker wat me aanspreekt in een functie en hoe mijn ervaring en karakter daarbij aansluiten. Dat maakt een brief veel informatiever en persoonlijker. De schrijfcoaching heeft meteen gewerkt: bij de eerste vernieuwde sollicitatiebrief ben ik meteen uitgenodigd op gesprek. Uiteindelijk heb ik deze functie niet gekregen, maar ik solliciteer nu met meer vertrouwen verder. Bedankt!”

Piet – 2022

Annemarie heeft me laten zien hoe ik een moeilijk onderwerp heel neutraal in één zin kan benoemen. In mijn CV zitten een paar gaten. Die zijn goed te verklaren, maar ik benoemde de oorzaken niet. Dat kwam zwaar en geheimzinnig over. Nu weet ik hoe het anders kan. Dat maakt solliciteren lichter.”

Marieke, sollicitant – 2021

“De schrijfcoaching van Annemarie was bijzonder nuttig en leerzaam. Zo kreeg ik niet alleen praktische tips op het niveau van structuur en schrijfstijl, ik leerde ook vanuit een kader te denken met vragen als: wat wil ik en voor wie schrijf ik? Annemarie verstaat de kunst om vanuit haar professionele expertise af te stemmen op mijn schrijfniveau en leerstijl.

Ze kan met woorden uitleggen waar en waarom een tekst ‘stottert‘, niet goed loopt of onduidelijke sprongen maakt. Voor mij was dit heel behulpzaam. Vanuit vertrouwen en inzicht ga ik mijn teksten nu verbeteren tot een echt goede versie!”

Helena, coach in Wageningen, over individuele schrijfcoaching – 2020

“Ik ben blij met je schrijfcoaching. Die heeft me structuur, ideeën en plezier gegeven.”

Astrid Kraag, mediator, Wageningen – 2020

Je kunt vrijblijvend

Liever wat anders?

Kijk op Schrijf mee voor mijn andere activiteiten.