Ik help je met je verhaal

Schriftelijke blogcursus

Blog je al?
Zo ja, lukt het al een beetje? 
Of vind je het lastig om te beginnen?

Of je nou coach bent of vormgever, mediator of bloemkunstenaar, webshopeigenaar of therapeut, bloggen is een goede manier om te laten zien wat je te bieden hebt. Met kleine, persoonlijke verhalen uit je beroepspraktijk vertel je wat jouw product of dienst voor je klanten betekent. Zo leren je lezers je beter kennen en worden ze eerder klant.

Theorie, oefeningen én feedback

Deze korte blogcursus is voor iedereen die wat hulp kan gebruiken bij het bloggen. De 3 lessen bestaan uit theorie, voorbeelden en oefeningen. Je leert wat een blog is en hoe je een aantrekkelijk blog schrijft. En je bepaalt voor wie je schrijft en wat je met je blogs wilt bereiken.

Bij elke les kun je een blog opsturen waarop je feedback krijgt. Juist die feedback ervaren de cursisten als heel waardevol. Je leert immers het meest als je zelf schrijft en daar daar leer je veel van! Bovendien is deze manier van werken een goede stok achter de deur om echt te gaan schrijven, zo blijkt uit ervaring. 

Praktische zaken blogcursus

Voor 3 lessen én 3x feedback betaal je voorlopig de introductieprijs van € 95 incl. BTW. Voor dat bedrag krijg je ook een extra les met basisregels. Dit schappelijke tarief hanteer ik omdat ik graag wil dat veel meer professionals gaan bloggen!

Meld je je aan, dan krijg je de basisregels, de eerste les en de factuur toegestuurd. Daarmee kun je meteen aan de slag. Mail je je ‘huiswerk’, dan krijg je van mij feedback op je tekst en de volgende les. Zo bepaal je je eigen tempo. 

Handig om te weten: er zit geen einddatum aan deze blogcursus.

De inhoud van de blogcursus

Les 1: De basis van bloggen

Je leert wat een blog is. Je bepaalt waarom en voor wie wil je schrijven. En je ontdekt wat wel belangrijk is om op te schrijven en wat je beter weg kunt laten.

Les 2: Beregoed bloggen

De theorie gaat over structuur en formulering. Oftewel: hoe bouw je een blog op en hoe schrijf je een lekker leesbaar verhaal.

Les 3: Blijven bloggen

Je leert hoe je koppen maakt die uitnodigen tot lezen, zodat je meer lezers trekt. En je krijgt tips voor nieuwe blogonderwerpen en een goede blogroutine.

Bonus: De basisregels

Als bonus krijg je bij de cursus een les met basisregels voor schrijven. Hierin vind je algemene tips & tricks en do’s & don’ts. Je leert over de drie G’s – Gewoon, Geordend en Geduldig – en andere handigheidjes. Deze basisregels zijn geschreven door Lisette Thooft voor de cursus Schrijf met je lijf.

Hoe zit het met de blogdag?

Wil je liever in een groep leren bloggen? Doe dan mee aan een blogdag. Dan schrijf je aan je eigen blog in een groep met andere cursisten. Je krijgt de gelegenheid je eigen blog voor te lezen enne luistert naar de verhalen van anderen. Ook tijdens een blogdag krijg je feedback van mij. Daarnaast krijg je inspiratie van je medebloggers.

Heb je al een blogdag gevolgd? Dan kun je de schriftelijke cursus zien als herhaling en vervolg.