Ik help je met je verhaal

Ik heb een plan

“Ik heb een plan”, zegt hij en zijn ogen beginnen te stralen. Hij spreidt zijn armen uit om het vervolgens met weidse gebaren toe te lichten.

“Ik heb een plan.” Ja, hij heeft makkelijk praten. Een plan, dat is te doen. Dat kun je overzien, uitwerken, bediscussiëren, aanpassen, verfijnen, omgooien of uitstellen. Zo’n plan, klein of groot, heeft een grote kans dat het standhoudt, uitgevoerd wordt, desnoods in aangepaste vorm, vertraagd of in delen. Dat is het voordeel van een plan, één plan, een plán.

Ik heb ideeën, geen plan. Het zijn er zo veel, te veel, en ze zijn nog vaag. Het zijn zaadjes, misschien net ontkiemd, maar je hebt nog geen idee wat het gaat worden. Nee, geen plan, en zeker nog geen plant, nee.

Ik laat ze een tijdje met rust, mijn ideeën. Laat de tijd zijn werk doen, en de zon. Dan zie ik vanzelf wat tot leven komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.