Ik help je met je teksten

Te laat

Ik ben te laat. Deze column had ik al twee dagen geleden moeten inleveren, en nu moet ik nog beginnen met schrijven. De mail met de deadline had ik wel gezien, maar een datum in januari leek vlak voor de kerst nog heel ver weg. Ergens in de rustige vakantieperiode zou me vast een fantastisch onderwerp te binnen schieten, dacht ik toen, en dan zouden de woorden zich als vanzelf op mijn scherm toveren.

De afgelopen veertien dagen zijn er tussen kerststol en champagne inderdaad allerlei thema’s de revue gepasseerd. Ik zou kunnen schrijven over de drukte rond de feestdagen, met ingewikkelde vraagstukken als wanneer we welke familie zien, wat we wanneer eten en of iedereen wat heeft om aan te trekken. Een ander dankbaar thema in januari zijn natuurlijk ook de goede voornemens die vaak na een week alweer uit beeld verdwenen zijn. Daarbij zou ik een Wagenings vakgebied als voeding en gezondheid kunnen betrekken, of een VWI-onderwerp als de balans werk-privé. En wat te denken van het magische jaar 2012 dat net is begonnen, met de belofte van een ander tijdperk voor de wereld, daarover valt wel meer dan een column te schrijven.

Uiteindelijk bleef geen enkel onderwerp hangen en liet ik zelfs de deadline voorbij gaan zonder me daarover erg druk te maken. Nu weet ik wel dat er wat ruimte is in de planning, maar toch is dit voor mij bijzonder. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben nogal perfectionistisch aangelegd, dus meestal kies ik eerder voor ‘doen’ dan voor ‘laten’.

Blijkbaar lukt het me nu om rustig na de deadline nog een column te schrijven. Net zoals het me gelukt is om rustig van de feestdagen te genieten en me niet te laten verleiden tot onhaalbare voornemens. Voor mij is er al een nieuw tijdperk begonnen, ik doe minder en laat meer. En de VWI-columns, die schrijf ik voortaan weer op tijd.

Deze column heb ik in januari 2012 geschreven voor het Vrouwennetwerk Wageningse Ingenieurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *