Ik help je met je verhaal

Met plezier schrijven

Ben je op zoek naar inspiratie om voor jezelf te gaan schrijven?
Wil je een levensverhaal, blog of column schrijven, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken?

Ik help je op weg en laat je ontdekken hoe je soepeler, simpeler en persoonlijker kunt schrijven. Bij al mijn schrijfactiviteiten krijg je persoonlijke aandacht en feedback op je eigen teksten.

.

Mijn aanbod in schrijfactiviteiten en schrijfcoaching

Schrijf je voor jezelf en wil je inspiratie en stimulans?

  • Schrijftafel, maandelijks een ochtend waarbij je je laat verrassen door je pen – dat geeft plezier en inspiratie – in Wageningen
  • Schrijfdagen en -cursussen over persoonlijke onderwerpen – binnenkort meer informatie

Schrijf je jouw (levens)verhaal, je column of je blog voor publiek, kijk dan eens naar:

  • Schrijftijd Wageningen, een maandelijkse schrijfochtend waarbij je persoonlijke feedback krijgt op je (zakelijke) teksten
  • Blogdag Wageningen, een blogdag met theorie en vooral praktijk waar je leert hoe je (beter) kunt bloggen

Schrijf je liever thuis, in je eigen tempo? Dan heb je keuze uit deze schriftelijke cursussen:

  • Schrijf met je lijf, een schriftelijke cursus van 6 lessen waarbij je leert om soepeler en simpeler te schrijven – de cursus is ontwikkeld door Lisette Thooft en je krijgt feedback van mij op 6 teksten
  • Schriftelijke blogcursus, waarbij je in 3 lessen de basis van bloggen leert – met 3x feedback op je eigen teksten

Individuele schrijfcoaching

Wil je liever persoonlijke schrijfcoaching, dan begeleid ik je individueel. Aan de hand van jouw vragen en je tekst(en) laat ik je zien hoe je jouw verhaal beter kunt overbrengen. Stap voor stap leer je meer over de theorie van schrijven en je krijgt praktische tips om je teksten te verbeteren én gemakkelijker te schrijven.

Als onafhankelijke buitenstaander kan ik eenvoudiger dan jijzelf hoofd- en bijzaken scheiden. Bovendien helpt mijn stimulans jou om de vaart erin te houden. Ook als je last hebt van een schrijfblokkade, vindt dat je eigen teksten saai zijn of je op zoek bent naar een frisse blik, kun je vrijblijvend contact opnemen. Met welke vraag je ook komt, je profiteert van meer dan 20 jaar ervaring met schrijven en begeleiden.

“Je hebt me geleerd dat ik wat meer van mezelf mag laten zien in een sollicitatiebrief. Ik ben van nature bescheiden en maakte me haast onzichtbaar. Nu vertel ik duidelijker wat me aanspreekt in een functie en hoe mijn ervaring en karakter daarbij aansluiten. Dat maakt een brief veel informatiever en persoonlijker. De schrijfcoaching heeft meteen gewerkt: bij de eerste vernieuwde sollicitatiebrief ben ik meteen uitgenodigd op gesprek. Uiteindelijk heb ik deze functie niet gekregen, maar ik solliciteer nu met meer vertrouwen verder. Bedankt!”
Piet – 2022

Ik heb geleerd hoe ik met de inhoud en layout van mijn brief en CV invloed heb op het beeld dat de sollicitatiecommissie van mij krijgt. Ik had de neiging om in een brief veel over mezelf te vertellen, waarbij de lezer uit alle informatie zelf moest destilleren wat relevant was. Nu leg ik bewuster de link tussen mijn ervaringen en de dingen die belangrijk zijn voor de baan. De rest bewaar ik voor het gesprek. Mijn CV is veel overzichtelijker geworden en ik kies nu bewust wat ik uitgebreid beschrijf en wat beknopt.”
Jan-Willem Lammers – 2021

Annemarie heeft me laten zien hoe ik een moeilijk onderwerp heel neutraal in één zin kan benoemen. In mijn CV zitten een paar gaten. Die zijn goed te verklaren, maar ik benoemde de oorzaken niet. Dat kwam zwaar en geheimzinnig over. Nu weet ik hoe het anders kan. Dat maakt solliciteren lichter.”
Marieke, sollicitant – 2021

“Ik ben blij met je schrijfcoaching. Die heeft me structuur, ideeën en plezier gegeven.”
Astrid Kraag, mediator, Wageningen – 2020

Meer referenties vind je hier.

Mijn tarieven voor een enkel uur individuele coaching:

  • voor particulieren € 60,00 inclusief BTW
  • voor zelfstandig ondernemers € 75,00 excl. BTW
  • voor bedrijven € 100,00 excl. BTW

Zijn de financiën een probleem? Laat het me weten, dan vinden we daar vast een oplossing voor.