Ik help je met je verhaal

Over Annemarie

Zo lang ik me kan herinneren ben ik bezig met taal. Als kind las ik alles wat los en vast zat en toen ik met mijn ouders een paar jaar in Zwitserland woonde, schreef ik graag brieven naar vriendinnen, oma’s en opa’s.

Luisteren en schrijven

Het is dus niet verbazingwekkend dat ik na mijn studie levensmiddelentechnologie in Wageningen via omwegen ontdek dat ik van schrijven mijn werk wil maken. Voor bedrijven en organisaties vertaal ik ingewikkelde materie naar verhalen die de lezer aanspreken. Ik kan goed luisteren, vraag door en ben oprecht geïnteresseerd in mensen, hun werkzaamheden en drijfveren. Die eigenschappen komen goed van pas.

In het begin schrijf ik vooral over technologische onderwerpen, later ga ik ook op zoek naar klussen die aansluiten bij mijn andere interesses, zoals bestuurlijke processen. Mijn belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling groeit en dat wil ik uitdrukken in taal. Ik verdiep me in creatief en reflectief schrijven, werken met levensverhalen en coaching. Die kennis pas ik sinds een jaar of tien toe in individuele schrijfcoaching, de Schrijftafel en andere schrijfcursussen. Eind 2022 besluit ik te stoppen met zakelijke teksten.

Woorden en waarden

Nu doe ik wat ik het liefste doe: mensen helpen hun eigen woorden en waarden te vinden. Ik bied inspiratie die aanzet tot schrijven rond zingeving, bijvoorbeeld Op adem komen en De kleine prins. Mensen die hun teksten willen publiceren begeleid ik met persoonlijke coaching zodat hun teksten nog krachtiger worden. Mijn aanbod is in ontwikkeling. 

Sinds dit jaar heb ik meer tijd om zelf te schrijven. Ik heb genoeg ideeën en aantekeningen liggen. Kijk af en toe op de pagina eigen werk, wie weet staat er een nieuw verhaal of gedicht.

Over de naam Bergamot

Annemarie Barbier | Bergamot tekst & training

Bergamot is een frisse citrusvrucht uit Zuid-Italië met een bijzondere eigenschap: hij bevat aromatische olie die – afhankelijk van de omgeving – verfrissend en oppeppend, of juist rustgevend en ontspannend is. In mijn werk stem ik me ook eerst af op mijn klant om te ontdekken wat nodig is. Dat leidt tot inspirerende activiteiten of persoonlijke feedback.

Lees verder over mijn aanbod of kijk op mijn  LinkedIn profiel, of