Ik help je met je verhaal

Klanten

Mijn klanten zijn heel verschillend. Toch hebben ze een paar eigenschappen gemeen:

  • Ze weten schrijven een vak is
  • Ze realiseren zich dat goede teksten beter gelezen worden (en zo bijdragen aan zakelijk succes)

Daarom schakelen ze een professional in voor het schrijven of redigeren van hun teksten, voor een schrijftraining of scriptiebegeleiding.

Klanten van Bergamot tekst & training

Ik werk(te) onder andere voor:

  • Wageningen UR (artikelen voor Vakblad Voedingsmiddelentechnologie, nieuwsberichten)
  • Continue IT (webteksten, brieven, referenties)
  • Gravure85
  • Diligent (blogs)
  • IXL Netherlands B.V.
  • Rhizosphere Research Products
  • ONVZ Zorgverzekeraar (sociaal jaarverslag, nieuwsbrieven voor verzekeringsadviseurs)
  • zelfstandig ondernemers en particulieren

Lees de referenties

Helena, coach in Wageningen:

“De individuele schrijfcoaching van Annemarie Barbier was bijzonder nuttig en leerzaam. Zo kreeg ik niet alleen praktische tips op het niveau van structuur en schrijfstijl, ik leerde ook vanuit een kader te denken met vragen als: wat wil ik en voor wie schrijf ik? Annemarie verstaat de kunst om vanuit haar professionele expertise af te stemmen op mijn schrijfniveau en leerstijl. Ze kan met woorden uitleggen waar en waarom een tekst ‘stottert’, niet goed loopt of onduidelijke sprongen maakt. Voor mij was dit heel behulpzaam. Vanuit vertrouwen en inzicht ga ik mijn teksten nu verbeteren tot een echt goede versie!”

Inge Peters, interim marketing manager ONVZ:

Als interim marketing manager bij ONVZ Zorgverzekeraar heb ik met zeer veel plezier met Annemarie gewerkt. Aan de hand van de briefing komt ze eerst met heldere vragen. Daaruit blijkt dat ze zich in de complexe materie verdiept en zoekt naar de kern van wat verteld moet worden. Die boodschap weet Annemarie vervolgens helder en krachtig te verwoorden. De teksten vult ze aan met advies over vormgeving en beeld. Erg professioneel en fijn samenwerken.

Debby van Wijngaarden, communicatieadviseur bij de Kamer van Koophandel:

“Annemarie is een heel deskundige tekstschrijver. Zelfs de ‘moeilijkste’ technische verhalen weet zij te vertalen naar lekker leesbare tekst. Ik werk graag met Annemarie samen.”

Ernst Hendriks, Gravure85:

“Annemarie heeft ons het afgelopen jaar met diverse folders en flyers geholpen door die tekstueel volledig up-to-date te maken en zij heeft er voor gezorgd dat wij extra gratis publiciteit hebben gekregen in tijdschriften en kranten. Gewoon geweldig goed.”

Monique van den Ende, Heldere Keuze – Coaching en Studiekeuzebegeleiding:

“Annemarie en Lisette zijn spontane en gedreven taalcoaches. Voor mij ligt hun toegevoegde waarde ligt in het blijven aanbieden van de (mogelijke) interpretatie van de toekomstige lezer én in het ontwarren van de gepassioneerde eigen kluwen van gedachten en woorden. Zo ontstaat een mooi concreet stuk tekst dat de kern raakt. De training was een ontspannen en stimulerende ontmoeting.” over een training gegeven met Lisette de Jong

Richard de Rooij, Intencc:

“Annemarie is voor mij een ‘wizard with words’. Ze is ze goed in het luisteren naar het verhaal. En daar dan de echte kern uit te halen en dat op een goed leesbare en aantrekkelijke manier op te schrijven. Schrijven is en blijft een vak apart, dat zij tot in de puntjes beheerst. Los van haar vak’man’schap is ze gewoon een heel prettig mens om mee te werken.”

Sollicitant:

“Annemarie ziet precies de dingen waar je overheen hebt gekeken bij het doorlezen van je brief en cv. Dat is ook niet vreemd als je je eigen tekst al minstens 100 keer hebt aangestaard in een poging deze zo perfect mogelijk te maken. En laen we eerlijk zijn: met minder dan perfect kom je tegenwoordig nergens meer binnen. Dankzij Annemarie heb ik het al een keer tot een sollicitatiegesprek geschopt. Wie weet lukt dat de volgende keer weer!”