Ik help je met je verhaal

Lees de referenties

Helena, coach in Wageningen, over individuele schrijfcoaching:

“De schrijfcoaching van Annemarie was bijzonder nuttig en leerzaam. Zo kreeg ik niet alleen praktische tips op het niveau van structuur en schrijfstijl, ik leerde ook vanuit een kader te denken met vragen als: wat wil ik en voor wie schrijf ik? Annemarie verstaat de kunst om vanuit haar professionele expertise af te stemmen op mijn schrijfniveau en leerstijl. Ze kan met woorden uitleggen waar en waarom een tekst ‘stottert’, niet goed loopt of onduidelijke sprongen maakt. Voor mij was dit heel behulpzaam. Vanuit vertrouwen en inzicht ga ik mijn teksten nu verbeteren tot een echt goede versie!”

Leonie Jorna, energetisch voetreflextherapeut en schrijver, over de cursus Schrijf met je lijf:

“Ik heb geleerd niet bang te zijn te verwoorden wat er in me leeft. Gewoonweg pen op papier zetten en schrijven, blij worden van alle gedachten en beelden die zich laten zien en gehoord willen worden. Ik heb geleerd dat schrijven puzzelen is. Een creatief proces en tegelijkertijd helpend en helend. Schrijven doet iets met me, maakt me blijer en ik ruim er eigen ballast mee op. Schrijven is verbinden. Met mezelf, en daarmee met de ander.

Annemarie heeft hier op een enthousiasmerende wijze aan bijgedragen. Haar positieve en opbouwende feedback gaven me weer tools mijn schrijfkunst te verdiepen.”

Jan-Willem Lammers, over individuele schrijfcoaching bij solliciteren:

“Ik heb geleerd dat ik met mijn brief en CV invloed heb op het beeld dat de sollicitatiecommissie van mij krijgt. Dat geldt voor de inhoud en de layout.

Ik had de neiging om in een brief veel over mezelf te vertellen, waarbij de lezer uit alle informatie zelf moest destilleren wat relevant was. Nu leg ik bewuster de link tussen mijn ervaringen en de dingen die belangrijk zijn voor de baan. De rest bewaar ik voor het gesprek.

Mijn CV is veel overzichtelijker geworden. Ik kies nu wat ik uitgebreid beschrijf en wat beknopt, en in welke volgorde. Zo presenteer ik mezelf optimaal aan een werkgever.”

Anke Bus, coach bij Wunjo, over de cursus Schrijf met je lijf:

“Je bent precies de coach die ik nu even nodig heb. Heel vriendelijk en beleefd krijg ik een spiegel voorgehouden. Bijna terloops, als in een bijzin. Eerlijk op een niet oordelende manier, waardoor je stimuleert. Ik ben blij en voel me geïnspireerd.”

Piet, over individuele schrijfcoaching bij solliciteren:

“Je hebt me geleerd dat ik wat meer van mezelf mag laten zien in een sollicitatiebrief. Ik ben van nature bescheiden en maakte me haast onzichtbaar. Nu vertel ik duidelijker wat me aanspreekt in een functie en hoe mijn ervaring en karakter daarbij aansluiten. Dat maakt een brief veel informatiever en persoonlijker.

De schrijfcoaching heeft meteen gewerkt: bij de eerste vernieuwde sollicitatiebrief ben ik meteen uitgenodigd op gesprek. Uiteindelijk heb ik deze functie niet gekregen, maar ik solliciteer nu met meer vertrouwen verder. Bedankt!”

Peta Twijnstra, coach, trainer en vertrouwenspersoon, over de cursus Schrijf met je lijf:

“De prettig geschreven lessen zijn hapklare brokken met mooie inhoud. Ik ga ze nog vaak teruglezen. Bij elke tekst die ik schreef was erheen moment dat ik zeker wist het het niks was. Ik heb geleerd juist dan gestaag door te gaan.”

Marieke, sollicitant, over individuele schrijfcoaching bij solliciteren:

“In mijn CV zitten een paar gaten. Die zijn goed te verklaren, maar ik benoemde de oorzaken niet. Dat kwam zwaar en geheimzinnig over. Annemarie heeft me laten zien hoe ik een moeilijk onderwerp heel neutraal in één zin kan benoemen. Daardoor is solliciteren voor mij lichter, opener geworden.”

Inge Peters, interim marketing manager ONVZ, over divers schrijfwerk:

“Als interim marketing manager bij ONVZ Zorgverzekeraar heb ik met zeer veel plezier met Annemarie gewerkt. Aan de hand van de briefing komt ze eerst met heldere vragen. Daaruit blijkt dat ze zich in de complexe materie verdiept en zoekt naar de kern van wat verteld moet worden. Die boodschap weet Annemarie vervolgens helder en krachtig te verwoorden. De teksten vult ze aan met advies over vormgeving en beeld. Erg professioneel en fijn samenwerken.”

Ernst Hendriks, eigenaar Gravure85, over schrijfwerk:

“Annemarie heeft ons het afgelopen jaar met diverse folders en flyers geholpen door die tekstueel volledig up-to-date te maken en zij heeft er voor gezorgd dat wij extra gratis publiciteit hebben gekregen in tijdschriften en kranten. Gewoon geweldig goed.”

Monique van den Ende, coach bij Heldere Keuze, over schrijftraining:

“Bedankt, je hebt me geholpen mijn kluwen van gepassioneerde gedachten en woorden te ontwarren. Ook heb ik geleerd om bij het schrijven steeds te denken hoe de lezer de tekst zou kunnen interpreteren. Zo ontstaat een mooie, concrete tekst die de kern raakt. De training was een ontspannen en stimulerende ontmoeting.”

Richard de Rooij, coach, over een artikel:

“Annemarie is voor mij een ‘wizard with words’. Ze is ze goed in het luisteren naar het verhaal. En daar dan de echte kern uit te halen en dat op een goed leesbare en aantrekkelijke manier op te schrijven. Schrijven is en blijft een vak apart, dat zij tot in de puntjes beheerst. Los van haar vak’man’schap is ze gewoon een heel prettig mens om mee te werken.”

Debby van Wijngaarden, communicatieadviseur Kamer van Koophandel:

“Annemarie is een heel deskundige tekstschrijver. Zelfs de ‘moeilijkste’ technische verhalen weet zij te vertalen naar lekker leesbare tekst. Ik werk graag met Annemarie samen.”